011/314-2063 060/0369-222 info@lagen.rs Orsona Velsa 3 Novi Beograd, naselje Ledine

Bitumenski premazi, mase i paste

Hidroizolacija – Bitumenski premazi, bitumenske paste i bitumenske mase su jednokomponentne mase, sastava od bitumena, polimernog aditiva, organskog rastvarača i punila.

Bitumenski hidroizolacioni premazi, paste ili mase se upotrebljavaju u hladnom postupku hidroizolacije, kod izolacije ravnih krovova, bazena, podruma, temelja, kupatila, i sanacija postojećih hidroizolacija.

Ova vrsta hidroizolacije su zahvalne u kombinaciji sa hidroizolacionim bitumenskim trakama, pri obradi plastičnih prodora obzirom da se nanose u hladnom postupku i time se prodori ne mogu deformisati kao sto bi to moglo eventualno da se desi blizinom plamena pri varenju izolacionih traka.

Podloge se prethodno premažu četkom ili valjkom, bitumenski prajmer – Bitulit, zatim se nanosi hidroizolaciona pasta – Poliazbitol špahtlom ili gletericom u zavisnosti od gustine sa potrošnjom 2,5-3 kg/m2. Pre upotrebe pasta se postavi na sobu temperaturu kako bi malo popustila a zatim se obavezno dobro promeša.
Hidroizolacija u vidu bitumenskih pasti, bitumenske mase ili premaza, se može izvesti kao jednoslojna ili višeslojna u kombinaciji sa staklenom mrežicom, u zavisnosti od namene hidroizolacije.
Najširu primenu imaju premazi pod nazivom: Poliazbitol,Bitulit i Solarflex.
Nakon izvedene hidroizolacije sa ovim bitumenskim premazima, iste je potrebno zaštititi od propadanja usled sunčevih zraka i UV- zračenja. Ako je prohodna površina zaštita se vrši betonskim ili keramičkim pločama ili najlonom i šljunkom, a ako je neprohodna površina vrši se premazivanje refleksivnim završnim bitumenskim premazom sa aluminijumskim pigmentom – Solarflex.

U zamenu za ove proizvode možete koristiti i druge opcije za hidroizolaciju iz naše ponude, kao što su:

U ponudi Lagen d.o.o. možete naći sve pomenute hidroizolacije na bazi bitumena.

Detaljnije proizvode pogledajte navedene dole.

 

Showing all 7 results

has been added to the cart. View Cart
POZOVITE NAS