011/314-2063 060/0369-222 info@lagen.rs Orsona Velsa 3 Novi Beograd, naselje Ledine

FAKRO krovni prozor- drvo, srednje vešanje

FAKRO krovni prozori – drvo, srednje vešanje

Fakro krovni prozor drvo – srednje vešanje spada u vrstu standardnih i ujedno najprodavanijih prozora iz Fakro programa.

Fakro krovni prozori izrađuju se od izuzetno skupocene borovine, koja se slojevito premazuje a pored toga je i vakumski impregnirana. Mikroklima potkrovlja se obezbeđuje konstantom ventilacijom ovih prozora.

 

 

Opis Fakro krovni prozor srednje vešanje

Svi krovni prozori u našoj ponudi su spolja aluminijum. U ovom slučaju, kod prozora drvo takođe je spolja aluminijum.

Jedna u nizu odličnih karekteristika ove vrste prozora je brava koja je smeštena na donjem delu krovnog prozora što omogućava jednostavno rukovanje. Brava poseduje tri mogućnosti zatvaranja.

Kao bitnu karakteristiku možemo izdvojiti i to da je krovni prozor opremljen automatskim dugotrajnim provetravanjem V40P ( model FTP i FPP) za prefinjen način dolaska svežeg vazduha. Možemo reći da je obezbeđen jedan vid zdrave mikroklime u potkrovlju pomoću vremenske ventilacije V40P, V35P, V20P.

Čišćenje i održavanje spoljašnjeg stakla i korišćenje spoljne tende je pojednostavljeno zahvaljujući polugi za blokiranje krila, jer pruža mogućnost da se prozor okrene za 180 stepeni. Fakro  prozori mogu se postaviti na krovove nagiba od 15 pa sve do 90 stepeni.

Fakro krovni prozori se proizvode u raznim dimenzijama, iz tog razloga možete ih ugraditi u manjim ili većim prostorijama. Ukoliko, ipak, želite da uredite Vaš tavan ili potkrovlje da postanu ugodan stambeni prostor onda su ovi prozori idealni za takvu priliku.

Savremeni i moderni  prozori FAKRO pružiće Vam osećaj sigurnosti i mira u Vašoj kući. Ovi prozori poseduju sve potrebne sertifikate:

 

Certyfikat TÜV SÜD     A new generation of top hung and pivot windows with two separate opening functions - FAKROSystem topSafe

Tehnički parametri za krovne prozore drvo:

 • Koeficijent toplotne provodljivosti: 1,3 W/m²K
 • Dugotrajna ventilacija: V40P
 • Učinak provetravanja: do 49 m3/h
 • Zvučna izolacija Rw: 32 dB
 • Prenos energije g: 62%

 

Kratak opis za Fakro krovni prozor srednje vešanje:

 • Jednostavno rukovanje zahvaljujući tome što se brava nalazi na donjem delu krovnog prozora. Tri moguće opcije zatvaranja prozora.
 • Opremljen automatskim dugotrajnim provetravanjem V40P za prefinjen način dolaska svežeg vazduha. Vremenska ventilacija V40P obezbeđuje jedan vid zdrave mikroklime u potkrovlju.
 • Poluga za blokiranje krila omogućava jednostavno čišćenje spoljnjeg stakla i korišćenje spoljne tende, jer se prozor može okrenuti za 180 stepeni.
 • Postavljaje na krovove nagiba od 15 do 90 stepeni.

 

Opis proizvoda

Fakro krovni prozori se distribuiraju širom sveta i jedan su od najvećih brendova po kvalitetu, a to dokazuje i činjenica da Fakro zauzima čak 17% udela od globalnog svetskog tržišta, kada su u pitanju krovni prozori i dodatna oprema za krovne prozore.
Fakro prozori su dostupni u raznim dimenzijama, što omogućava da vaš tavan ili potkrovlje pretvorite u ugodan stambeni prostor.

Tehničke karakteristike za krovne prozore drvo:

 • Koeficijent toplotne provodljivosti: 1,3 W/m²K
 • Automatska ventilacija: V20 – V40P
 • Učinak provetravanja: do 49 m3/h
 • Zvučna izolacija Rw: 32 dB
 • Prenos energije g: 62%

 

U donjem delu prozora uvedeni su posebni kanali za odvod vode i uglovi okvira za ispuštanje vode iz kondenzacije kao i potencijalno curenje uzrokovano npr. oštećeni spoljni aluminijumski profili. Drveni profili su manje izloženi vlazi, što povećava njihovu trajnost.

 

O proizvođaču Fakro krovnih prozora

Fakro prozori predstavljaju jedan od najvećih svetskih brendova za proizvodnju krovnih prozora. Poznati su, pre svega, po kvalitetu koji je na najvišem nivou. Broj kupaca ovih prozora iz godine u godinu je sve veći, tako da trenutno Fakro zauzima čak 17% udela od globalnog svetskog tržišta, kada su u pitanju krovni prozori i dodatna oprema sa konstantnom tendencijom rasta.

 

Linkovi:

Ovaj model Fakro krovni prozor se proizvodi i u PVC varijanti.

 

Ostale modele krovnih prozora i dodatne opreme možete pogledati klikom ovde.

 

Fakro prozori na stranici proizvođača su ovde.

has been added to the cart. View Cart
POZOVITE NAS