011/314-2063 060/0369-222 info@lagen.rs Orsona Velsa 3 Novi Beograd, naselje Ledine

Krovne folije

4,175 rsd

Paropropusna vodonepropusna krovna folija je izolacija za podaščane kose krovove ili limene krovove, u zavisnosti od gramaže i mesta postavljanja.

U modernoj građevini ove krovne folije su postale ne izostavni element u krovu. U današnje vreme stil gradnje je postao daleko većeg kvaliteta, sa paropropusnim folijama koje garantuju duži vek samih konsturukcija krova.

Lagen d.o.o. nudi folije za krov koje su pogodne za korišćenje kod limenih krovova i kompatibilne sa termoizolacijama i drugim elementima namenjenim za krov.

Tehničke karakteristike za krovne folije

Prednosti paropropusnih vodoneprousnih krovnih folija:
• 3-slojna Parapropusna krovna folija za direktno polaganje na termičku izolaciju ili daščanu oplatu
• Sa ugrađenom PP – funkcionalnom membranom
• Paropropusna folija je otporna na kidanje
• UV-stabilna do 3 meseca
• vodonepropusna
• parapropusna
• CE-sertifikovana paropropusna folija po najnovijoj tehnici

 

Dimenzije:

Širina rolne krovne folije: 1,5 m
Dužina rolne krovne folije: 50 m

 

Cene paropropusne vodonepropusne krovne folije

U ponudi imamo paropropusne krovne folije od 100g i od 160g. Paropropusna vodonepropusna folija cena zavisi od gramaže, što možete videti dole.

Cena za paropropusne vodonepropusne krovne folije 100g je 55 dinara po m2. Cena rolne 75m2 krovne folije je 4125 dinara.

Cena za paropropusne vodonepropusne krovne folije 160g je 80 dinara po m2. Cena rolne 75m2 krovne folije je 6000 dinara.

Cene folija su sa PDV-om.

Paropropusne vodonepropusne krovne folije prodajemo samo na rolne od 75m2.

Category: Tags:, ,

Opis proizvoda

Uloga paropropusne krovne folije u krovu

Osnovna uloga krovne folije je zaštita objekta tj. krova od prodora vode putem kiše ili sitnog snega.
Uloga troslojne paropropusne folije je, takođe, i da zaštiti od ulaska peska, prašine i ostalih disperzija koje se mogu naći u vazduhu, a u stanju su da prođu kroz sitne otvore na spojevima elemenata pokrova, ali i kroz velike otvore kakvi mogu da nastanu usled vremenskih neprilika i oštećenja primarnog pokrova.

Primena paropropusne vodonepropusne folije za krov

Ove paropropusne vodonepropusne krovne folije je potrebno postaviti na podaščane kose krovove radi zaštite od prodora vode. Krovna folija ne treba da stoji izložena spoljnim vremenskim uslovima bez primarnog pokrivača.

Paropropusna krovna folija omogućava izlaz vodene pare iz potkrovlja i izolacije krova. Vodena para je potrebno da izađe iz krovne konstrukcije kako ne bi stvarale gljivice i buđ. Vlaga u krovnoj konsrtukciji bez korišćenja ove folije ima potencijal da u velikoj meri uništi termoizolaciju i građevinske elemente krova ili potkrovlja.  Obezbedite zdravu mikroklimu vašem stmabenom prostoru i trajnu konstrukciju krova.

Primena ove paropropusne vodonepropusne folije je pogodna za sve vrste krovnih pokrivača kod kosih krovova.

Kondenzacija i vodena para u potkrovlju

U mnogim potkrovljima i samim objektima, krov i zidovi su dobro izolovani, vrata i  krovni prozori  su dobri i kvalitetni. Rezultat toga su smanjeni gubici toplote u prostorijama, ali i ograničena ventilacija, tako da vodena para koja se proizvede tokom uobičajenih životnih aktivnosti nema mogućnost da izađe iz prostorije i time se samo povećava kondenzacija.

Kondenzacija je prelazak gasa ili pare u tečno stanje. Kondenzacija nastaje zbog velike temperaturne razlike izmedju spoljašnje i unutrašnje temperature i posebno zimi tokom sezone grejanja. Tada topao vazduh koji nastaje u domaćinstvu dolazi u dodir sa hladnim površinama i stvara kondenz.

Nekada su prozori lošije dihtovali nego u današnje vreme, pa je bilo i više slobodnog protoka vazduha i samim tim manjeg kondenza. Iz ovog razloga se sve više u modernom dobu koriste paropropusni materijali u krovu i fasadama.

Ova krovna vodonepropusna folija svojom paropropusnošću dozvoljava otparivanje nastalo u potkrovlju objekta.

Postavljanje folije na krov

Paropropusna strana krovne folije se postavlja ka unutra a vodonepropusna strana folije ka spolja, odnosno ka primarnom pokrivaču.

Obojena boja se postavlja ka primarnom pokrivaču samog krova. Tačnije, siva boja kod 100 gramske folije a kod 160gramske folije zelena boja se postavlja ka spolja. Postavljaju se direktno na termoizolaciju krova i zatežu između rogova. Pogodna je za postavljanje na OSB table na podaščani krov.

 

Bitumenske trake se takođe koriste kod sistema kosih krovova u svrhu zaštite od prodora vode, snega i prašine u krov, a možete ih naći u našoj ponudi ovde.

 

VAŽNO: Krovnu foliju ne koristiti kao primarni pokrov.
Izvršiti pokrivanje objekta u što kraćem roku nakon postavljanja paropropusne folije.

 

Linkovi:

Ostalu ponudu iz našeg asortimana možete pogledati ovde.

Druge vrste hidroizolacije za krov iz naše ponude pogledajte ovde.

 

WordPress Theme built by Shufflehound. © Lagen DOO, Beograd
has been added to the cart. View Cart
POZOVITE NAS